FLOral FASHION

“Fashion changes, but style endures”

-Coco Chanel

“Prikkels van mode en een voorliefde voor bloemen laten mij mezelf telkens weer uitdagen.”

        Op de kunstacademie heb ik geleerd anders te kijken naar materialen. Vandaar dat ik ook anders heb leren kijken naar bloemen. Door middel van frames te maken kwam ik weer op andere ideeën, en nieuwe uitdagingen. Maar uiteindelijk was ik op zoek naar toch nog een stapje verder. Deze uitdaging vond ik via de wedstijd van Fleur Amour waarbij een florale hoed gemaakt moest worden. Mezelf op een totaal andere manier uitdagen was een eye-opener. Nadenken over draagbaarheid & houdbaarheid  waren 2 belangrijke factoren. De hanenkam was mijn eerste draagbare bloemenproject. De smaak kreeg ik te pakken met een masterclass “florale juwelen”. En via die weg ben ik uiteindelijk uitgekomen bij een complete jurk van gipskruid maken. Een volgend project zit alweer in mijn hoofd en is weer een totaal nieuwe uitdaging.

FLORALE EXTASE

PHOTOSHOOT

Eerst was het leuk om te experimenteren, maar nu zijn mijn floral fashion bloemstukken omvangrijke projecten geworden.

Een project waarin bloemen en mode samenkomen vereist veel voorbereiding. Er gaat veel tijd in zitten, het is belangrijk dat het tot in detail verzorgd is. Maar als er zo veel tijd in gaat zitten is het belangrijk dat het eindresultaat zo goed mogelijk vastgelegd wordt.

Vandaar dat ik voor veel van mijn floral fashion projecten samenwerk met een fotograaf. Dit levert prachtige beelden op. Het is mooi om te zien dat een project waar je zoveel aandacht en liefde in stopt op een mooie manier vereeuwigd is. Juist omdat het zo vergankelijk is.

Er is nog veel wat ik wil toevoegen aan mijn floral fashion portfolio. Veel stijlen die ik wil proberen, maar vooral mijn eigen stijl verder wil ontwikkelen.

“I don’t design clothes, I design dreams.”

– Ralph Lauren