Floral Space Queen

Foto’s Sjoerd Banga- Studio 78A

The next level

Voor deze fotoshoot wilde ik eens iets totaal anders neerzetten. Iets waarbij model en bloemen een aanvulling zijn op elkaar. Het idee ontstond omdat ik me liet inspireren door zeemeerminnen en buitenaards. Ik wilde iets doen in het water, maar ook op het land moest het gaaf zijn. En omdat ik het niet te cliche wilde maken hebben we gekozen voor een totaal eigen look.

 

#Awkward

Qua voorbereiding kon ik deze shoot niet heel veel, aangezien het lichaam van Anne-Bob helemaal beplakt werd met bloemen. De dag van de shoot was zij dan ook al om 8.30 uur bij mij zodat ik kon beginnen met het beplakken van haar lichaam. Een bijzondere ervaring voor mij. Het is natuurlijk wel wat ongemakkelijk als je elkaar niet kent en een half uur later staat iemand naakt voor je haha. Voor mij was het een groter probleem als voor Anne-Bob, maar na korte tijd en veel geklets was ik hier al helemaal overheen.

 

Om 13.00 uur gingen we naar de locatie… stiekem kostte het plakken van de bloemen nog best veel werk. En ja, je kan door blijven gaan, nog verder perfectioneren. Op de locatie konden Sjoerd en Anne-Bob hun ding doen. We zijn op de Nulandse Heide gaan shooten. Ik had een plek gevonden waar een bos met een mooie oude verdorde boom, een grote zandvlakte en een klein meertje met mooie waterlelies. En dat allemaal op één plek, mogelijkheden te over. Uiteindelijk hebben we zo veel verschillende scenes kunnen shooten, met verschillende sferen. Zo is Anne-Bob nog het ijskoude water ingegaan, om tussen de lelies te gaan staan om daar nog een super mooie serie te poseren. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, en superblij met het team waarmee we gewerkt hebben.

Fotograaf Sjoerd Banga – Studio 78A
Iedere shoot beginnen wij met het uitwisselen van inspiratie die vervolgens wordt uitgewerkt tot een mood- of storyboard. En bij haast iedere shoot kom je tijdens het ‘opbouwen’ en fotograferen op nieuwe ideeën en inzichten en gaat het plan de prullenbak in 🙂 Zo’n plan is er vooral voor om richting te geven en je op weg te helpen, zeker bij het werken in een team.


Toen wij bij Sandra arriveerden was zij al druk bezig met het ‘aankleden’ Anne-Bob en toen Christy zich bij ons team voegde voor de make-up en haar zag ik dat mijn ‘plan’ de prullenbak in kon. Voor mij zag ik een ‘Space Queen’ en met die gedachte in mijn hoofd heb ik de shoot uitgevoerd. Als je een duidelijk verhaal hebt is het (voor mij) veel gemakkelijker om het model aan te sturen zodat ze zichzelf in de wereld of hoedanigheid waant die ik in mijn hoofd heb. Ik moest vooral denken aan de Pearls, een ras van de planeet Mül uit de verhalen van Valerian en daarnaast natuurlijk aan Barbarella.

De eerste scene was tussen de bomen en het ‘verhaal’ die van een Alice in Wonderland, maar dan in science fiction stijl. De wereld om haar heen was haar onbekend en we zochten blikken van observatie en verwondering. De tweede scene op de zandduinen was die van de Warrior, de echte Space Queen. Om die foto’s energie te geven maakte ik gebruik van een 17mm groothoeklens. Hierdoor kan je erg dicht bij het model komen voor close-ups en kom je als kijker echt ‘in het shot’.